Jurnalul orei 15, 1 Mai
Jurnalul orei 15:00 1 mai 2024, 21:17 | 602

Prezentat de Călin Jucovschi

Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, anunță autorităţile locale. „Nu bombele aeriene rusești și operațiunile de asalt trebuie să domine linia frontului, ci inițiativa ucraineană”, a reacționat liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski. Acesta insistă pe accelerarea livrărilor de arme din partea Statelor Unite.

Șoferii care vor arunca gunoiul din mașină pe stradă, în păduri sau în apropierea bazinelor acvatice, ar putea fi sancționați sau chiar ar putea să rămână fără automobil. O inițiativă în acest sens urmează să fie discutată la Ministerul Mediului. Autoritățile spun că prin astfel de măsuri își propun să combată poluarea mediului înconjurător.

Legislația Republicii Moldova ar putea fi completată cu o nouă noțiune - „femicid”. Aceasta este definită ca „uciderea intenționată a unei femei din motive misogine sau bazate pe gen”. Inițiativa a prins contur recent, după omorul Anei-Maria din Orhei. Subiectul a fost discutat în cadrul audierilor publice organizate de Parlament.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie