Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, anunță autorităţile locale
Externe 1 mai 2024, 15:43 | 186

Un atac rusesc cu rachete a ucis cel puţin trei persoane la Odesa, anunță autorităţile locale. „Nu bombele aeriene rusești și operațiunile de asalt trebuie să domine linia frontului, ci inițiativa ucraineană”, a reacționat liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski. Acesta insistă pe accelerarea livrărilor de arme din partea Statelor Unite.

„Inamicul a atacat Odesa cu rachete balistice. Trei persoane au fost ucise şi alte trei au fost rănite”, a scris primarul oraşului Odesa, Ghennadi Truhanov, pe reţeaua de socializare Telegram.

Rusia loveşte necruţător oraşele ucrainene şi a avansat pe frontul de est înainte de sosirea armelor americane, cruciale pentru Kiev. „Mizăm cu adevărat pe promptitudinea livrărilor din Statele Unite”, a declarat președintele Volodimir Zelenski în discursul său de marți seara.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Avem nevoie de o accelerare semnificativă a livrărilor pentru a consolida capacitățile soldaților noștri în mod tangibil. Nu bombele aeriene rusești și operațiunile de asalt ar trebui să domine linia frontului, ci apărarea noastră aeriană, artileria noastră, dronele noastre. Rezolvăm acest lucru parțial datorită producției noastre și a tuturor celor, care ajută Forțele de Apărare."

În condiţiile în care Kievul acuză insuficienţa armelor, rușii au înregistrat avansuri tactice aproape zilnice în ultimele săptămâni în sud-estul Ucrainei.

VOLODIMIR ZELENSKI, președintele Ucrainei: "Acestea sunt livrările care ar trebui resimțite în logistica distrusă a ocupanților, în teama lor de a se disloca în orice parte a teritoriului ocupat și în forța noastră, care ar trebui să se dovedească în direcția Pokrovsk, precum și în direcțiile Kurakhove, Siversk, Lyman și Kupyansk... În sudul țării noastre."

Potrivit experților militari, orașul Odesa nu este amenințat acum de un asediu terestru rusesc, deși în chiar prima zi a invaziei pe scară largă, Vladimir Putin a evidențiat Odesa în discursul său televizat. Analiștii cred că cel mai mare asediu al Odesei este cel informațional, din cauza fake news-ului care este propagat aici de agenții Moscovei, transmite Radio România Actualități.

Opinia ta contează. Comentează!