Consiliul din Sângerei va achita aproape un milion de lei recalcul la salariu și despăgubire morală către doi vicepreședinți de raion
Social 3 mai 2024, 19:45 | 2617

Consiliul raional Sângerei e bun de plată. Instituția va achita aproape un milion de lei recalcul la salariu și despăgubire morală către doi vicepreședinți de raion, eliberați din funcție anul trecut. Se întâmplă după ce instanța de judecată a calificat drept ilegală demiterea celor doi, notează presa din nordul țării.

CRISTIAN CAINARIAN, președintele raionului Sângerei: "Au fost supuse spre votare două proiecte de decizie prin care trebuie să executăm hotărârile instanței de judecată ce ține de doi vicepreședinți din fostul mandat, care au fost eliberați ilegal din funcție. Ce ține de un vicepreședinte este vorba despre 504 mii de lei, iar de alt vicepreședinte 417 mii de lei."

Este vorba despre Tudor Tutunaru și Ion Bârsanu. Președintele raionului Sângerei, Cristian Cainarian, a mai spus că autoritățile locale ar putea să achite o despăgubire de 82 de mii de lei pentru un alt consilier raional, demis ilegal din funcție.

CRISTIAN CAINARIAN, președintele raionului Sângerei: "Direcția de educație a mai pierdut un proces în judecată tot cu eliberarea ilegală din funcție a unui angajat, care este consilier raional. Și acolo s-au cheltuit 82 de mii de lei. Acum ne mai așteaptă. Trebuie să vină decizia în privința fostului președinte a raionului, care a fost numit interimar pentru o lună."

Consilierii socialiști, cei de la PLDM, PSDE și partidul „Renaștere” au votat contra acestui proiect de decizie.

VASILE LUCA, consilier raional PSRM, Sângerei: "Referitor la domnul Bârsanu, fracțiunea PAS a votat ca să-l scoată din funcția respectivă. De unde o să ia bani, nu știu. Cred că o să-i găsească. Tot referitor la domnul Tutunaru și la toată răfuiala politică pe care ați văzut-o la momentul de față referitor la punerea în funcție, scoaterea din funcție, domnul președinte a spus: eu sunt președinte și când vine o conducere nouă, înseamnă că trebuie să schimbăm toate funcțiile în raion."

Vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, a fost demis în 2022 la cererea a 23 de consilieri, iar celălalt vicepreședinte, Ion Bârsanu, a fost demis cu votul a 20 de consilieri, pe 31 martie 2022.

Opinia ta contează. Comentează!