Jurnalul orei 17, 24 Aprilie
Jurnalul orei 17:00 24 aprilie 2024, 18:18 | 858

Prezentat de Vasile Luchianu

Republica Moldova a fost acoperită, noaptea trecută, de un strat de praf saharian. Fenomenul a fost vizibil mai mult în zonele în care a plouat. Pulberea roșiatică s-a putut observa cel mai bine pe mașini. Potrivit meteorologilor, norul de praf, care vine din nordul Africii, va afecta, zilele acestea, sudul, centrul și sud-estul Europei. Norul extrem de dens a colorat în galben mai ales cerul Greciei.

Bașcanul Evghenia Guțul va ajunge pe banca acuzaților. Cauza penală în care este vizată Guțul, dar și o secretară din cadrul Oficiului central al fostului Partid Șor, a fost trimisă în judecată. Acestea sunt acuzate de acceptarea cu bună știință a finanțării formațiunii politice de către un grup criminal organizat. Urmărirea penală a fost pornită în ianuarie 2022 după o sesizarea a Inspectoratului Național de Investigații și a Comisiei Electorale Centrale.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii au descins, în această dimineață, la birourile de serviciu și la domiciliile a patru funcționari ai Agenției Rezerve Materiale. Aceștia sunt bănuiți de abuz în serviciu. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la aproape patru milioane de lei. Urmează detalii și alte știri pe scurt.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie