Proteste violente în Armenia
Externe 17 aprilie 2018, 14:16 | 2311

Cel puţin 46 de persoane au fost rănite în confruntările manifestanților cu forțele de ordine din Erevan. Ciocnirile au avut loc în timp ce mii de armeni protestau față de fostul preşedinte al ţării Serj Sargsyan. Acesta tocmai şi-a încheiat mandatul de șef al statului și e propus pentru funcția de premier. Oamenii care au ieșit în stradă spun însă că este vorba despre acapararea puterii.

Mii de armeni se adună a patra zi consecutiv pe străzile din Erevan, în semn de protest față de candidatura fostului președinte Serj Sarkisian pentru funcția de premier. Opoziţia îl acuză pe acesta că vrea să rămână la putere, urmând modelul rusesc. Revoltați, protestatarii au blocat mai multe drumuri și metroul din Erevan și au încercat să intre în clădirea parlamentului. Au intervenit forțele de ordine și violența a fost inevitabilă.

Zeci de protestatari, inclusiv liderul opoziției şi poliţişti au fost răniţi.

Aflat la conducerea Armeniei din 2008, Serj Sargsyan nu mai putea candida pentru un nou mandat prezidențial. Prin urmare, a decis să-și încerce norocul în funcția de premier. Înainte de această schimbare a avut grijă să modifice constituţia, pentru a întări puterile şefului executivului.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie