Pentru a consolida forţele de dreapta, pro-europene, sunt purtate discuţii cu mai multe partide, a subliniat Maia Sandu.

Maia Sandu a precizat că discuţiile cu alte partide, inclusiv PL, sunt necesare pentru buna coordonare - să existe un singur candidat al forţelor pro-europene pe fiecare circumscripţie.

Referitor la declaraţia lui Mihai Ghimpu, precum că Partidul Liberal nu are de gând să-şi treacă potenţialii condidaţi în circumscriăţii prin flitrul de integritate, impus de blocul ACUM, Maia Sandu a răspuns: Nu cred că merită să comentăm declaraţii lui Ghimpu. Tot povesteşte despre mecanismele şi filtrele interne din partid... Eu o să-i zic că filtrele lor interne din partid se pare că nu au fost suficient de bune fiindcă am văzut cazuri în acre deputaţi de la PL au trecut în echipa lui Plahotniuc. Deci, cred că acest filtre nu sunt cele mai bune şi putem să apelîm l filtre mai bune.

Cât despre ideea boicotări viitoarelor alegeri parlamentare, Maia Sandu a declarat că guvernarea şi-ar dori exact un astfel de scenariu, în care să câştige scrutinul fără a fi nevoită să recurgă la fraudare. În acest context, blocul ACUM se va lansa în lupta electorală pentru a câştiga parlamentare chiar şi în condiţiile unui sistem mixt de vot, a precizat Maia Sandu. Politicianul spune că a primit semnale de la oficiali străini că dacă fraudele şi abuzurile de dinaintea scrutinului vor fi prea mari, atunci comunitatea internaţională ar putea să anunțe despre faptul că nu va recunoaşte alegerile şi înainte de ziua votului, din 24 februarie.