Restricții de circulație în capitală
Social 18 octombrie 2018, 12:07 | 5713

Drumuri împânzite de polițiști, pietoni grăbiți și șoferi nervoşi în ambuteiaje. O bună parte a Chișinăului a fost astăzi pustiită de oameni din cauza vizitei președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan. Autoritățile spun că totul s-a făcut pentru a-i asigura securitatea liderului de la Ankara. Acesta a mers pe verde de la Aeroport până în centrul orașului, la sediul președinției.

Gradul sporit de securitate a fost dictat de unele temeri ale puterii, afirmă reprezentanți societăți civile.

Din cauza restricțiilor de circulație, în dificultate s-au pomenit și unii șoferi.

Mai indignați s-au arătat cei, care au așteptat în stații câte jumătate de oră sau chiar câte o oră transportul public, pentru a ajunge acasă.

Șeful Direcției Securitate Publică a Inspectoratului General de Poliție, Marin Maxian, declara în dimineața zilei că toate aceste acțiuni sunt necesare. Totodată, el le-a recomandat cetățenilor să nu iasă la balcon, pe acoperiș sau în alte zone care se află în raza de acțiune a reprezentanților de Protecție și Pază de Stat.

Vizita lui Erdogan a compromis mai multe evenimente programate. Spre exemplu, ședințele de judecată, întrucât inculpații nu au fost escortați. Informația ne-a fost confirmată de către avocați. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Administrației Naționale a Penitenciarelor, Aliona Cheptănaru, deținuții ar fi depus cereri pentru a nu se prezenta la ședințe, invocând diverse motive. Președintele turc Recep Erdogan a venit în Republica Moldova însoțit de o delegație impunătoare. Imaginile au fost surprinse lângă Baza Auto a Cancelariei de Stat de pe strada Bucuriei. Pe lângă echipa de securitate, liderul de la Ankara este însoțit de presa loială și de ambulanțe. Erdogan și-ar fi expediat automobilul său la Chișinău la bordul unui avion militar Airbus A400. Runway 08 a postat pe Facebook o serie de imagini cu avionul respectiv, care a aterizat pe Aeroportul Chișinău. Serviciul Protecție și Pază de Stat a declarat că nu poate oferi informații despre mijlocul de transport, cu care președintele turc va circula pe drumurile Republicii Moldova, dar nici nu ne poate confirma despre transportarea automobilului lui Erdogan la Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!