Monopolizarea, subiect inabordabil
Politic 24 mai 2018, 19:12 | 2040

Situaţia anormală, în care s-au pomenit televiziunile neafiliate puterii, a fost abordată în plenul Parlamentului. Jurnal TV a depus încă în februarie, împreună cu alte trei posturi de televiziune, o sesizare la Consiliul Concurenţei privind monopolizarea pieţei de publicitate de către două companii afiliate Partidului Democrat şi Partidului Socialiştilor. Până acum, niciun răspuns. Evită acest subiect şi majoritatea parlamentară, controlată de PD.

Deputaţii PLDM au propus audierea preşedintei Consiliului Concurenţei, Viorica Cărare, în plenul Parlamentului pentru a da explicaţii referitor la concurenţa neloială şi practicile neconcurenţiale pe piaţa de publicitate din Republica Moldova. Deputatul Iurie Ţap a adus şi argumente în acest sens

Deputatul şi-a motivat solicitarea şi prin faptul că în cadrul audierii în Parlament a raportului Consiliului Coordonator al Audiovizualului pe anul 2017, preşedintele acestei instituţii a declarat că n-a primit niciun răspuns de la Consiliul Concurenţei la adresarea sa privind monopolizarea pieţei de publicitate. Chiar şi aşa, majoritatea parlamentară controlată de PD a respins iniţiativa de audiere a Viorică Cărare.

Am încercat să aflăm un răspuns de la Consiliul Concurenţei privind stadiul examinării sesizării depuse de Jurnal TV şi celelate posturi de televiziune, dar conducătoarea instituţiei n-a fost de găsit la telefon.

Opinia ta contează. Comentează!