Image-Description
Europarlamentar: Sunt uluită că Andrei Năstase și Maia Sandu sunt acuzați că sunt agenți străini din cauza întâlnirii cu noi
Politic 6 decembrie 2018, 15:40 | 2496

Andrei Năstase și Maia Sandu sunt supuși unei campanii de hărțuire, atrage atenția europarlamentarul german Rebecca Harms, care afirmă că în asemenea condiții opoziția din Republica Moldova nu va putea să-și apere șansele în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

„Am fost informată că nivelul de hărțuire a partidelor de opoziție a atins niveluri greu de imaginat. Mai ales liderii acestor partide sunt hărțuiți. Am fost uluită să aflu că Andrei Năstase și Maia Sandu sunt acuzați că sunt agenți străini din cauza unei întâlniri pe care au avut-o cu noi, la Bruxelles, în Parlamentul European. Am început să mă îndoiesc că opoziția din R. Moldova va putea să se desfășoare normal și să își apere șansele în această campanie electorală”, a declarat Rebecca Harms într-un interviu pentru Europa Liberă.

Legislatoarea din Parlamentul European a adăugat că situația din Republica Moldova s-a înrăutățit și mai mult după anularea alegerilor din Chișinău, câștigate de Andrei Năstase.

„Recomandările Comisiei Veneția privind organizarea alegerilor nu sunt respectate, partidele de opoziție sunt hărțuite, nu sunt respectate, frauda bancară nu este investigată corespunzător, spălarea de bani nu este investigată, iar cei care s-au dovedit a fi parte a uneia dintre cele mai mari scheme de spălare de bani nu sunt judecați și condamnați”, a spus Harms.

„Toate acestea ne-au determinat să oprim asistența macrofinanciară. Noi nu vrem ca cetățenii moldoveni să sufere. Credem că ei merită să fie susținuți de UE. Și mai credem că moldovenii merită să rămânem tari, pe poziție, și să apărăm și pentru ei, statul de drept și democrația în această țară. Guvernul trebuie să își servească cetățenii, să respecte statul de drept, să facă reforme politice profunde și să lupte împotriva corupției”, a mai spus europarlamentarul german.

Opinia ta contează. Comentează!