Image-Description
Erdogan vine astăzi la Chișinău; Capitala, PARALIZATĂ timp de două zile: Pe zeci de străzi este interzis și mersul pe jos
Social 17 octombrie 2018, 11:10 | 1827

Vizita de două zile a președintelui Turciei în Republica Moldova dă peste cap viața locuitorilor capitalei. Accesul pe zeci de străzi va fi restricționat până și pentru pietoni.

Astfel, astăzi și mâine polițiștii vor impune măsuri de limitare a circulației nu doar pentru șoferi, ci și pentru pietoni, pe aproape 30 de străzi din capitală.

Potrivit dispoziției semnate de primarul interimar Ruslan Codreanu, accesul pietonilor și conducătorilor auto va fi limitat în anumite locuri publice, străzi și bulevarde. Mai exact, pe bulevardele Dacia, Ștefan cel Mare și Sfânt și Constantin Negruzzi, dar și în locuri publice precum: Piața Marii Adunări Naționale, Scuarul Catedralei Mitropolitane, Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt și Arcul de Triumf. Aceleași restricții vor fi impuse pe străzile: București, Ciuflea, Vasile Alecsandri, Alexandru cel Bun, Columna, Serghei Lazo, Petru Movilă, Mihai Eminescu, Veronica Micle, Anatolie Corobceanu, Mitropolitul Dosoftei, 31 August 1989, Sfatul Țării, Maria Cebotari, Nicolae Iorga, Tricolorului, Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni, Mitropolit Varlaam, Mihail Kogălniceanu, Vlaicu Pârcălab și Alexandr Pușkin. Trecerea temporară a cetățenilor este limitată la solicitarea Serviciului Pază și Protecție de Stat.

Totodată, între 17 și 18 octombrie, vor fi sistate lucrările de reparație a drumurilor, de defrișare a arborilor, dar și comerțul stradal, anunță Primăria Chișinău.

Recep Tayyip Erdogan vine la Chișinău la invitația președintelui Igor Dodon. În cadrul vizitei, Erdogan va participa la inaugurarea clădirii Președinției, reparată de Agenţia guvernamentală turcă pentru Cooperare și coordonare (TIKA), iar în cea de-a doua zi va pleca în Găgăuzia.

Vizita președintelui turc are loc în contextul în care, la începutul lui septembrie, șapte cetățeni turci au fost expulzați din Republica Moldova, fiind suspectați de legături cu o grupare islamistă.

Societatea civilă și partidele antioligarhice susțin că s-a comis un abuz și denunță o înțelegere dintre regimul de la Chișinău și cel turc, care s-ar putea solda cu moartea celor șapte persoane în Turcia.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie