Cercetată în libertate
Social 30 noiembrie 2018, 21:14 | 994

Mama bebelușului de un an, care a murit înghețat, zilele trecute, după ce a fost lăsat pe marginea unui drum, într-un sat din raionul Nisporeni, este cercetată în stare de libertate. Asta pentru că mai are un copil acasă, de care trebuie să aibă grijă, spun polițiștii. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru lăsarea în primejdie din imprudență a unei persoane lipsite de posibilitatea de a se salva din cauza vârstei fragede.

Între timp, deputata PD Valentina Buliga, fost ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei, consideră că vina pentru cele întâmplate o poartă mama bebelușului mort.

Copilul în vârstă de un an a fost găsit înghețat miercuri dimineață pe marginea unui drum dintr-o localitate din raionul Nisporeni. Un sătean, care l-a descoperit, a chemat poliția și ambulanța, dar medicii NU au putut decât să constate decesul bebelușului. La poliție, mama acestuia, care are 29 de ani, a dat declarații contradictorii despre circumstanțele producerii nenorocirii. Iar asistenta socială din sat ne-a spus că nu știa despre faptul că femeia făcea abuz de alcool. Totodată, primarul localității a adăugat că mama micuțului mort a revenit recent în satul de baștină, după ce a locuit trei ani într-un oraș din nordul republicii. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la patru ani de închisoare.

Opinia ta contează. Comentează!