Deputaţii, despre funcţii şi coaliţii
Politic 21 martie 2019, 19:55 | 1483

Luaţi la întrebări de către jurnalişti, deputaţii PD şi PSRM s-au declarat pregătiţi de a prelua actul guvernării şi de a lansa propriile candidaturi pentru funcţiile-cheie în stat. În ce format şi în ce alianţă - nu este clar, deocamdată. Doar Pavel Filip a lăsat să se înţeleagă că de dragul evitării unei crize politice, Partidul Democrat ar putea forma o coaliţie chiar şi cu deputaţi cooptaţi din alte fracţiuni. Totodată, Ilan Şor a declarat că partidul pe care-l reprezintă se va afla în opoziţie. Chiar şi aşa, Şor spune că formaţiunea îl va propune pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului.

După ce au apărut informaţii că PD și PSRM ar putea să-şi împartă funcţiile de premier şi de șef al legislativului într-o eventuală coaliţie de guvernare, am hotărât să-i întrebăm pe deputaţii respectivelor formaţiuni dacă admit un astfel de scenariu.

Deputatul socialist Grigore Novac a declarat că are suficienţi colegi de partid pregătiţi pentru orice funcţie de conducere.

Grigore Novac a declarat că, până în acest moment, PSRM a lansat o propunere de alianţă doar către blocul ACUM.

În momentul în care deputaţii PD ieşeau de la şedinţa Parlamentului, aceştia erau însoţiţi de vicepreşedintele PD, Serghei Iaralov. De remarcat că nu este pentru prima dată când Iaralov participă la şedinţele plenare, deşi nu are statut de deputat. Anterior, acesta a participat şi la negocierile de constituire a alinaţelor de guvernare. Ulterior, depuatul PD şi premierul în exerciţiu, Pavel Filip, a susţinut o confernţă de presă în care a declarat că în perioada următoare vor începe discuţii între fracţiunile parlamentare, dar şi cu deputaţii independenţi. Filip s-a arătat sigur că nu va fi admisă o criză politică.

L-am întrebat pe Dumitru Diacov şi despre scandalul din circumscripţia unde a candidat şi unde aproape 2 mii de buletine de vot au dispărut din satul Bașcalia, localitatea sa de baștină, iar alte 106 voturi ale contracandidatului său, Piotr Pușcari, acumulate în satul Batâr, nu au fost trecute în procesul verbal de totalizare.

Opinia ta contează. Comentează!