Dăncilă și Dragnea, cu plângeri penale
Externe 18 mai 2018, 13:51 | 2248

Preşedintele Partidului Național Liberal din România a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă și a liderului PSD, Liviu Dragnea. Ludovic Orban îi acuză, printre altele, de înaltă trădare şi uzurparea funcţiei publice, pe marginea subiectului mutării Ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim. În replică, conducerea PSD a declarat că se încearcă o lovitură de stat.

Șefa executivului de la București, Viorica Dăncilă, este învinuită de înaltă trădare și uzurparea funcției publice. Ludovic Orban o mai acuză că ar fi făcut publice date confidenţiale şi i-ar fi prezentat preşedintelui țării informaţii false în legătură cu schimbarea sediului Ambasadei României în Israel.

Viorica Dăncilă nu a comentat deocamdată demersul liderului PNL. Acum câteva zile, însă, întrebată de jurnaliști dacă nu îi este frică de plângeri penale, Dăncilă s-a arătat vulnerabilă.

În ceea ce-l priveşte pe liderul PSD, Liviu Dragnea, plângerea vizează doar infracţiunea de divulgare a unor informaţii secrete. Demersul face referire la faptul că Dragnea a făcut publice detalii despre memorandumul discutat de guvern pe tema mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Amintim că tensiunile dintre reprezentanții puterii de la București au început luna trecută, atunci când președintele Klaus Iohannis a cerut demisia Vioricăi Dăncilă, după ce ea a refuzat întâlnirea cu el, în cadrul căreia trebuia să se discute, printre altele, despre vizita în Israel, întreprinsă de către premier și Liviu Dragnea, pe care, în opinia șefului statului, cei doi ar fi ținut-o în secret. Iohannis le-a reproșat celor doi că au făcut acest lucru fără a se consulta cu el sau cu experții în politică externă. Potrivit presei române, liderul de la Cotroceni ar putea, în baza art. 109 din Constituția României, să o suspende din funcție pe Dăncilă, o dată ce pe numele ei a fost începută urmărirea penală pentru fapte comise în timpul exercitării mandatului sau atunci când va fi trimisă în judecată.

Opinia ta contează. Comentează!