Image-Description
CEC a decis cine îl înlocuiește în Parlament pe Constantin Botnari, „Borsetka” lui Plahotniuc
Politic 13 decembrie 2019, 15:29 | 1444

Fostul secretat de stat la Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Radu Rebeja, îl va înlocui preia mandatul de deputat pe listele PDM, în locul lui Constantin Botnari, zis „Borsetka”.

În ședința de vineri, 13 decembrie, Comisia Electorală Centrală a luat act de demisia fostului deputat Constantin Botnari și a dispus atribuirea mandatului următorului de pe lista de supleanți.

Hotărârea CEC va fi remisă Curții Constituționale pentru validarea mandatului.

Amintim că săptămâna trecută, Parlamentul a luat act de demisia lui Constantin Botnari, care și-a depus mandatul, invocând motive personale.

În aceeași ședință aLegislativului, a anunțat că-și depune mandatul de deputat și democratul Alexandru Botnari, care a fost ales primar al municipiului Hâncești. Ultimul a obținut mandatul în circumscripție uninominală, unde urmează să fie organizate alegeri parlamentare noi.

Constantin Botnari este este cunoscut ca unul dintre apropiații fostului lider al PDM Vladimir Plahotniuc, cercetat penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Botnari, ar fi fost, potrivit unor investigații mass-media curierul de încredere al lui Plahotniuc în numeroase cazuri de corupție, motiv pentru care a obținut porecla „Borsetka. Acesta nu a fost văzut la niciuna dintre ședințele Parlamentului, după alegerile din februarie 2019.

Opinia ta contează. Comentează!