Jurnalul orei 17, 23 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 23 noiembrie 2022, 21:36 | 856

Prezentat de Eugenia Apostu

Aeroportul Internațional Chișinău revine în administrarea statului, printr-o decizie luată astăzi de Curtea de Apel Chișinău. Hotărârea este definitivă și executorie, deși este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiție. Compania Avia Invest afirmă că decizia judecătorilor este una ilegală.

Republica Moldova a rămas astăzi fără lumină, din cauza deteriorării infrastructurii energetice a Ucrainei, lovită de rachetele rusești. În Chișinău s-au oprit troleibuzele și semafoarele. Pe străzi s-au format ambuteiaje, iar sute de oamenii au fost nevoiți să se deplaseze pe jos. Curentul a fost restabilit în urmă cu jumătate de oră în mai toate localitățile.

Prima ședință de judecată la Curtea de Apel Chișinău, în baza recursului depus de proprietarul Jurnal TV, Val Butnaru, a fost amânată pentru ziua de 21 februarie 2023. Magistrații au reprogramat ședința din cauză că astăzi a lipsit polițistul, care a întocmit procesul-verbal și a cerut instanței sancționarea postului de televiziune. Potrivit juristului Jurnal TV, Dumitru Pavel, părțile au depus probe și argumente noi, și acestea necesită o studiere suplimentară.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie