Image-Description
Când a decis Ronaldo să aleagă Juventus? Starul portughez a dezvăluit și primele cuvinte învățate în limba italiană
Sport 12 august 2018, 14:20 | 2249

Cristiano Ronaldo este, fără îndoială, transferul verii în fotbalul mondial. Starul portughez a dat Real Madrid pe Juventus, iar lumea fotbalului a trăit un adevărat șoc în momentul mutării, pe 10 iulie. La o lună distanță, atacantul de 33 de ani a fost întrebat ce l-a determinat să aleagă Juventus și când a fost momentul în care s-a decis.

"Nu e un moment exact. În ultimii ani am întâlnit Juventus de câteva ori și mereu am avut senzația că fanilor le plăcea de Cristiano. Juventus e cel mai important club din Italia, a fost o decizie ușoară, nu a fost dificilă pentru că Juve e un club mare", a spus Cristiano Ronaldo pentru Juventus Channel.

Ronaldo a mărturisit că primele cuvinte pe care le-a învățat în limba italiană au fost bună dimineața. Întrebat dacă în ecuația transferului a contat și momentul în care a fost aplaudat de tot stadionul când a dat acel gol din foarfecă, Ronaldo a spus:

"Nu cred. Sigur că micile detalii ajută atunci când ai de luat decizii importante. Poate că aceasta a fost cheia, dar m-a ajutat să văd că oamenii mă iubesc, fanii, clubul care s-a interesat de mine...în aceste situații, sentimentele sunt complet diferite", a explicat Cristiano.

Momentul la care face referire Ronaldo este unul antologic, care a rămas întipărit în istoria fotbalului și s-a petrecut în sezonul trecut, chiar pe stadionul lui Juve, la un meci Juventus - Real Madrid, din sferturile de finală ale Champions League, scor 0-3. La acel moment, lusitanul a devenit primul jucător din istorie care marchează ăn 10 meciuri la rând în cea mai importantă competiție inter cluburi din Europa. Toţii fanii "Bătrânei Doamne" s-au ridicat în picioare şi, în ciuda rivalităţii, l-au aplaudat la scenă deschisă pe adversar, într-un episod ce ne-a adus aminte de Ronaldinho, care a avut parte de un tratament similar pe Bernabeu.

Cristiano Ronaldo a ajuns la Juve pe 10 iulie pentru 112 de milioane euro. Cristiano Ronaldo a părăsit Real Madrid după 9 ani în care a scris istorie pe ”Santiago Bernabeu”. La Madrid, Cristiano a câştigat 15 trofee, printre care două titluri, două Cupe, două Supercupe ale Spaniei, patru Ligi ale Campionilor, două Supercupe ale Europei şi trei Cupe Mondiale ale cluburilor.

Juventus Torino va debuta în noua ediţie din Serie A pe terenul lui Chievo, pe 19 august.

Opinia ta contează. Comentează!