Cu drag pentru cei de acasă

Au venit din Italia ca să ofere zâmbete membrilor a 27 de familii din satele Boghiceni, Gura Galbenei și Bașcalia, din sudul Republicii Moldova. Zina și Corina sunt două femei care au creat Organizația de Voluntariat " Missione Sorriso" din Verona. O inițiativă care nici pe departe nu se oprește doar la ajutorul de primă necesitate, femeile își propun să realizeze proiecte de lungă durată prin care vor ajuta copii și bătrânii. În continuare, vă invităm să urmăriți un reportaj realizat de colegii noștri de la emisiunea ”Cealaltă Basarabie”.

Este drama pe care o trăieşte majoritatea moldovenilor rămași acasă. Sunt bătrâni rămași în voia sorții, familii care o duc greu și abia reușesc să pună pe masă copiilor o cină caldă. Iată de ce moldovenii plecați se implică şi ajută! Este și cazul Organizației de Voluntariat "Missione Sorriso" din Verona, care a decis să ajute locuitorii a trei sate din ţara noastră.

Zina este stabilită de 14 ani în Italia, dar nu a uitat de unde a pornit și s-a apucat să-i ajute pe consătenii din Bașcalia. Ştie cum e să ai rude cu nevoi speciale, care au nevoie de o îngrijire specială.

Corina este din județul Neamț, România. A sensibilizat-o inițiativa Zinei și împreună au creat o organizație de voluntariat prin care să-i ajute pe moldoveni și să le ofere şansa la zile mai bune.

Femeile vor, nu doar să ofere produse de primă necesitate, ci şi un spațiu pentru bătrâni, în care să se simtă utili și mai ales îngrijiți.

Opinia ta contează. Comentează!