Start culesului de căpșune
Social 25 mai 2018, 20:05 | 4740

Vara vine cu abundența sa de fructe de sezon, printre care și căpșunele, iar cel mai plăcut mod de a le consuma este direct de pe plantație. De asta s-a convins și colega noastră de la emisiunea „Acasă devreme” Lilia Iațco. Ea a dat start sezonului de cules căpșune autohtone în familia Potereanu din satul Puhoi, raionul Ialoveni. Mai mult, gazdele au servit-o și cu miere, așa cum e tradiția în familia lor.

Acum cinci ani, Olesea și Vasile Potereanu au plantat primii stolOni de căpșuni în curtea casei. Aroma fructelor delicioase le-a invadat grădina și, de atunci, au parte, în fiecare primăvară, de o recoltă dulce.

Cea mai mică membră a familiei, Patricia, ne dă asigurări că fructele din grădina familiei sale au cel mai bun gust.

Soții Potereanu cultivă căpșuni pe o suprafață destul de mică, dar au găsit cea mai eficientă metodă pentru a avea recoltă bogată.

Mirosul căpşunelor autohtone se simte și în pieţe, iar ca să le savuraţi trebuie să scoateți din buzunar între 18 și 35 de lei pentru un kilogram.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie