Image-Description
Diaspora din Frankfurt, un nou protest: „Guvernarea RM se face că nu aude, dar noi vom merge până-n pânzele albe”
Politic 16 iulie 2018, 12:25 | 1860

Cetățenii moldoveni care au format celula de rezistență în Frankfurt urmează exemplul celor de la Chișinău și continuă protestele. „Din cauza că guvernarea Republicii Moldova se face că nu aude, noi declarăm că vom merge până-n pânzele albe”, este mesajul Diasporei din Frankfurt.

„Drumul pentru apărarea democrației este anevoios, de aceea noi ne-am înarmat cu răbdare și-l vom parcurge până la capăt, până la zdrobirea totală a regimului Plahotniuc”, se spune în declarația concetățenilor noștri plecați în Germania.

Pe lângă revendicările vechi, Diaspora din Frankfurt solicită anularea legii cu privire la cetățenia prin investiție.

„Noi credem că această lege atentează la securitatea țării. Prin intermediul ei, guvernarea Plahotniuc vrea să întoarcă în țară miliardele furate din bugetul țării. Există riscul ca în timpul apropiat un număr mare de persoane străine, cu un trecut dubios, să se regăsească printre cetățenii RM”, se mai spune în declarație.

Amintim că Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma DA, PLDM, membri importanți ai societății civile, precum Octavian Țîcu, Igor Munteanu, Arcadie Barbăroșie, Vlad Kulminski, Nata Albot, Oazu Nantoi, au anunțat, pe 27 iunie, lansarea Mișcării de Rezistență Națională ACUM.

Pe 1 iulie a fost organizat un protest de amploare la care au participat în jur de 40 000 de oameni.

Liderii Mișcării de Rezistență Națională au îndemnat Diaspora și cetățenii să constituie în fiecare localitate celule de rezistență, la care să se alăture oameni integri, onești.

Opinia ta contează. Comentează!