Avocații lui Veaceslav Platon spun că, dacă anterior cu greu au convenit cu administrația Penitenciarului 13 să aibă întrevederi cu clientul lor de trei ori pe săptămână, în prezent, numărul acestora a fost redus.

Mai mult, întrevederile ar continua să aibă loc în aceeași încăpere, în care anterior au fost depistate microfoane și camere de supraveghere. Deși s-au adresat la Procuratură, până acum nu a fost luată nicio măsură, spun avocații lui Platon.

Abateri în lanț au loc și în închisoare, mai afirmă avocații. Lui Platon i-ar fi luate stilourile din celulă, iar documentele legate de apărare i-ar fi ridicate. În acest context, apărătorii fac apel la Autoritatea Națională a Penitenciarelor. Potrivit avocaților, în toată această perioadă, de aproape doi ani și jumătate, de când se află în Penitenciarul 13, clientul lor nu a avut nicio întâlnire cu familia sa, fiind lipsit și de dreptul de a primi colete.

Apărătorul a remarcat că anume la ultimele două ședințe de judecată a observat dorința sporită a instanței de a avea finalitate în acest dosar.

Adjuncta șefului Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, a refuzat să ofere un comentariu la telefon pentru Jurnal TV, declarând doar că instituția pe care o reprezintă are o nouă regulă, cea de a-i fi trimise toate întrebările în formă scrisă. Iar purtătorul de cuvânt al Curții de Apel și cel al Administrației Naționale a Penitenciarelor nu au răspuns la telefon. În decembrie 2017, Veaceslav Platon a fost condamnat la 12 ani de închisoare pe mai multe capete de acuzare. Procurorii susțin că, într-un caz, Platon, împreună cu doi complici, ar fi intenționat să sustragă milioane de lei de pe conturile unor firme de asigurări. În alt caz, afaceristul le-ar fi promis unor angajați de la Detașamentul cu Destinație Specială „Pantera” apartamente în Chișinău, automobile sau mii de euro, pentru a beneficia de anumite facilități. Dialogul dintre Platon şi mascaţi a fost filmat de ofițeri cu ajutorul camerelor pe care le poartă în piept. Platon se declară nevinovat, iar în privința fraudei bancare, el a afirmat că banii au fost furați de către Vladimir Plahotniuc, dar șeful PD a respins acuzațiile.