Iohannis, în continuare alături de DNA
Externe 11 iulie 2018, 20:03 | 1780

”Voi sprijini în continuare, poate şi mai mult, lupta anticorupţie”. Aceasta este prima declarație a preşedintelui Klaus Iohannis, făcută astăzi după ce luni a semnat decretul de revocare a șefei DNA. Aflat la summitul NATO de la Bruxelles, Iohannis a subliniat că a apreciat mereu activitatea Laurei Codruța Kovesi şi a corpului de procurori de la DNA. El a precizat că decizia sa trebuie înțeleasă ca un pas spre respectarea Constituţiei şi a statului de drept.

Preşedintele Iohannis a precizat că, în ciuda deciziei pe care a luat-o luni, el se arată foarte mulțumit de activitatea fostei şefe a DNA și a echipei de procurori de acolo.

Amintim că luni, Laura Codruţa Kovesi a fost revocată din funcţia de procuror-şef al DNA, printr-un decret semnat de preşedintele Klaus Iohannis. Liderul de la Cotroceni a invocat prin purtătorul său de cuvânt respectarea hotărârii Curții Constituționale, care în luna mai a dat curs cererii ministrului Justiției, Tudorel Toader, privind procedura de demitere a procurorului-șef DNA.

Opinia ta contează. Comentează!