În bugetul pentru anul 2019, la capitolul venituri, pe lângă acumulări de bani din taxe, au fost planificate credite nerambursabile de un miliard 200 de milioane de lei. Dar pentru a beneficia de banii promiși, Republica Moldova trebuie să întrunească niște condiții, a subliniat Natalia Gavrilița.

Potrivit ministrului Finanțelor, cea mai mare problemă a creat-o noua lege a salarizării - autoritățile locale nu aveau bani prevăzuți în buget pentru majorările de lefuri.

Natalia Gavrilița a declarat că sunt depuse eforturi pentru crearea unui mediu de afaceri previzibil, orientat spre antreprenori, care să permită colectarea eficientă și la timp a taxelor și impozitelor. Natalia Gavrilița a promis că VINEREA VIITOARE va anunța absolut toate propunerile și planul de acțiuni pentru rectificarea bugetului public. Amintim că fostul ministru al Finanțelor Ion Chicu a scris pe pagina sa de Facebook, după plecarea din funcție, că în conturile bancare ale structurii guvernamentale sunt 3,27 miliarde de lei, nu există restanțe la plăți și că în bugetul public național NU este „o gaură”. „Este necesară o rectificare/redistribuire între componentele bugetului de stat, dar Ministerul Finanțelor are pregătit proiectul respectiv”, a mai adăugat Chicu.