Incidente avia grave în SUA
Externe 3 mai 2018, 16:38 | 1182

Două incidente aviatice grave au avut loc în Statele Unite. Nouă oameni au murit după ce avionul militar în care se aflau s-a prăbușit la puţin timp după decolarea de pe un aeroport din statul american Georgia. La un pas de dezastru a mai fost o aeronavă, după ce un geam al acesteia a crăpat.

Avionul militar Hercules, care aparţinea Gărzii Naţionale din Porto Rico, efectua ultima sa cursă, înainte de a fi scos din uz după 50 de ani de la producere. Aparatul de zbor s-a prăbușit pe o șosea destul de intens circulată, iar apoi a urmat un puternic incendiu la sol. La bord erau cinci membri ai echipajului și patru pasageri.

Cazul este investigat pentru a afla cauzele producerii tragediei. Un alt incident aviatic a avut loc în orașul american Cleveland. Un avion cu aproape 80 de oameni la bord, care a decolat de la Chicago și urma să ajungă în New Jersey, a aterizat de urgenţă după ce un geam exterior s-a fisurat. Din fericire, partea interioară a hubloului a rezistat şi nimeni nu a fost rănit.

Acum două săptămâni, un alt avion al aceleiaşi companii a suferit o avarie similară. Atunci, unul dintre motoarele aeronavei a explodat, iar un fragment metalic a spulberat o fereastră, la zece mii de metri altitudine. Pasagera care stătea în dreptul geamului a fost parțial aspirată în exterior şi a murit.

Opinia ta contează. Comentează!