Mașină a procuraturii, pe contrasens
Social 22 martie 2018, 19:19 | 10529

Mașina de serviciu a procurorului general, Eduard Harunjen, a fost surprinsă ieri în timp ce încălca regulile de circulație rutieră. S-a întâmplat pe strada Albișoara din Chișinău. Automobilul a intrat pe contrasens, cu dispozitivele de semnalizare luminoasă și sonoră conectate. Imaginile trimise pe adresa redacţiei noastre au fost făcute de către un șofer care se deplasa pe banda opusă.

Potrivit regulamentului circulației rutiere, folosirea dispozitivelor de iluminare exterioară și a dispozitivelor de semnalizare

luminoasă și sonoră pot fi instalate doar pe mașinile Ministerului de Interne, ale Ministerului Apărării, ale Departamentului Instituții Penitenciare, ale Serviciului Informații și Securitate, dar și cele ale Serviciului Protecție și Pază de Stat. Totodată, de astfel de lămpi beneficiază ambulanțele, mașinile de pompieri, cele care aparțin serviciilor depanare ale rețelelor de gaze naturale, termice și electrice cu lumini giratorii de culoare albastră și semnal sonor special. Aceste instituții au dreptul să instaleze semnale luminoase și sonore pe autovehicule doar cu acordul Direcției Supraveghere, Transport și Circulație Rutieră din cadrul Inspectoratului Național de Poliție. Restul persoanelor care își încorporează acest mecanism încalcă regulamentul circulației rutiere.

Nimeni din cadrul Inspectoratul Național de Patrulare nu a răspuns la telefon pentru a comenta cazul mașinii procuraturii generale. Nu a fost de găsit nici procurorul general, Eduard Harunjen. Anterior, postul nostru de televiziune a surprins deplasarea cu semnale speciale a mașinii președintelui PD, Vladimir Plahotniuc, pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie