Veaceslav Negruța spune că fostul său consilier a fost reținut ilegal și pe ascuns.

Purtătoarea de cuvânt a premierului Pavel Filip nu a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile fostului ministru Veaceslav Negruţa. Iar potrivit Procuraturii Anticorupție, fostul consilier Veaceslav Mămăligă are statut de învinuit într-un dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu, iar prejudiciul estimat ar depăşi suma de 1,5 milioane de euro.

El a fost reținut la începutul lunii aprilie, iar acum se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. Procurorii examinează legalitatea desfășurării licitațiilor de cumpărare a pașapoartelor cu cip integrat. În acelaşi dosar mai sunt cercetați patru membri ai grupului de lucru interministerial pentru organizarea respectivelor licitaţii. Veaceslav Negruța spune că nu ştie cine sunt ceilalți patru.

El a menţionat doar că din acel grup de lucru au făcut parte opt persoane. Amintim că fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța a acţionat în judecată holdingul General Media Group, care îi aparţine șefului PD, dar şi câteva portaluri de ştiri, care sunt acuzate că au difuzat informaţii false despre el. Procesul de judecată este în desfăşurare.