Agricultorii speră să-și vândă recolta de struguri, chiar și cu un preț mai mic
Social 12 septembrie 2019, 23:56 | 1724

Strugurii s-au copt, e timpul mustului. Așa că agricultorii și-au adus deja o parte din recoltă în piețe, inclusiv în cea de pe strada Carbunarilor din Chișinău. Pentru că piața este nouă, cumpărătorii s-au lăsat așteptați.

Cumpărătorii spun că le-a luat ceva timp ca să găsească noua piață, dar sunt mulțumiți de struguri, prețuri și curățenie.

Această femeie a venit dis-de-dimineață din Hâncești pentru a-și vinde măcar o parte din recolta de struguri de anul acesta. Ea spune că problema cea mare a agricultorilor din Republica Moldova este lipsa pieței de desfacere.

Unii fermieri spun că răbdarea lor a ajuns la limită și într-o bună zi vor lasă și ei terenurile în paragină, așa cum au făcut-o alții.

Alții susțin că oamenii nu au bani, de aceea vânzările au scăzut.

Iar unii cumpărători nu au ezitat să ne spună din ce struguri iese cel mai bun vin, în opinia lor.

În cadrul dezbaterilor publice de astăzi, organizate la Parlament, cu participarea șefilor din Ministerul Agriculturii, Consiliul Concurenței, dar și a peste 40 de reprezentanți ai sectorului vitivinicol, s-a discutat despre recolta de struguri de anul acesta, care ar fi mai mare cu 35 la sută decât media din ultimii 15 ani, despre exporturile modeste de vinuri și despre prețurile de achiziție. Astfel, potrivit deputatului Blocului ACUM Igor Munteanu, autoritățile urmează să identifice capactități neutilizate de stocare la anumiți procesatori, dar și să aleagă instrumente de intervenție în condițiile unei supraproducții de struguri. 

Opinia ta contează. Comentează!