Cazul bărbatului decedat, noi detalii
Social 28 mai 2018, 20:01 | 39704

Noi detalii în cazul bătăii din fața unui club de noapte de pe bulevardul Dimitrie Cantemir, în urma căreia un bărbat de 30 de ani a decedat. În noaptea de 18 spre 19 mai ar fi avut loc două încăierări, iar inițiatorul acestora ar fi fost luptătorul de K1 Aurel Ignat. O tânără, martoră a celor întâmplate, ne-a povestit firul evenimentelor și motivul pentru care victima a fost bătută cu pumnii și picioarele. Sursa a solicitat anonimatul din motive de securitate.

Totul ar fi pornit atunci când o tânără ar fi ieșit afară, iar Aurel Ignat ar fi abordat-o nepoliticos. Sărbătoritul, un prieten de-al victimei, Serghei Bejenari, aflat în preajmă, i-ar fi luat apărarea, fapt pentru care ar fi pornit bătaia. Spiritele s-ar fi calmat, însă după câteva ore, Ignat ar fi revenit cu mai mulți amici de-ai săi. În cea de-a doua încăierare, a avut de pătimit cel mai mult Serghei, ne-a spus martora.

Tânăra afirmă că ambulanța a ajuns la fața locului după aproximativ jumătate de oră de la apel. Între timp, prietenii lui Serghei Bejenari făceau tot posibilul să-l mențină în viață. Pe 19 mai, tânăra a fost audiată de către un anchetator.

Sursa a povestit că tânăra abordată de Ignat figurează ca parte vătămată în dosar. Ea și-ar fi fracturat mâina, după ce a fost îmbrâncită de luptător. Potrivit șefului Procuraturii municipale, Ștefan Șaptefraț, prima persoană reținută în acest caz a fost Mihai Pârgaru, care a primit ieri 30 de zile de arest preventiv. Ulterior, a fost reținut și Aurel Ignat. Șaptefraț susține că Ignat s-a prezentat ieri singur la poliție.

Potrivit lui Șaptefraț, a doua zi de la incident a fost inițiat un dosar pentru vătămare intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii, care a provocat decesul persoanei, dar și pentru huliganism. Faptele prevăd o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. Presa a scris că atât Aurel Ignat, cât și Mihai Pârgaru sunt luptători de K1. Într-o declarație pentru timpul.md, președintele Fighting & Entertainment Association of Moldova (FEA), Dorin Damir, a negat însă informația, precizând că cei doi sportivi nu au nicio legătură cu FEA sau Federația K1. Damir a mai spus că nici nu-l cunoaște pe Pârgaru. Pe de altă parte, într-o fotografie postată pe o rețea de socializare, luptătorul apare alături de finul lui Vladimir Plahotniuc. Tot el apare și în mai multe imagini video postate de asociația condusă de Damir.

Mihai Pârgaru apare și alături de deputatul PD Constantin Țuțu, fost luptător de K1. În una dintre imagini îl putem vedea pe luptător și lângă vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc. Pârgaru poate fi văzut și într-un tricou cu inițialele PDM. Pe lângă aceasta, bărbatul a fost și câștigătorul cupei lui Țuțu, în 2017.

Constantin Țuțu nu a răspuns la telefon pentru a oferi o reacție. Precizăm că incidentul soldat cu deces s-a produs în noaptea de 18 spre 19 mai. Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost transportat în stare gravă, cu multiple lovituri la cap, la Spitalul de Urgență din Chișinău. În aceeași dimineață, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru excluderea hematomolui facial și a fost internat în secția de reanimare. După o săptămână, timp în care s-a aflat în comă, bărbatul a murit.

Opinia ta contează. Comentează!