Autorizația ar fi fost emisă ilegal
Politic 13 iunie 2018, 19:34 | 4040

Validarea mandatului noului primar al Chişinăului este tărăgănată intenţionat, iar între timp, în oraş se produc lucruri foarte grave. Este convingerea lui Andrei Năstase, care atrage atenţia publicului asupra unor fărădelegi în gestionarea patrimoniului municipal. „Mafia imobiliară a pus stăpânire pe țară în general și în mod special pe Chișinău”, a declarat Năstase într-o conferință de presă susținută pe strada Bogdan Voievod, în locul unde până nu demult s-a aflat o piață agricolă, iar acum este un şantier. În replică, secretarul Comisiei Electorale de Circumscripție, Vitalie Miron, a spus că toate actele necesare validării au fost trimise în judecată.

La rândul său, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că autorizaţia pentru construirea unui ansamblu rezidențial pe strada Bogdan Voievod a fost emisă cu abateri.

Slusari a anunţat că în ordinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului municipal Chișinău este inclusă o chestiune privind schimbarea planului urbanistic zonal al acestui loc.

Membrii Platformei DA și ai Partidului Acțiune și Solidaritate susțin că atât timp cât nu există o decizie de modificare a codului zonal, autorizația de construcție nu poate fi emisă.

Viceprimarul Primăriei Chișinău, Nistor Grozavu, nu a fost de găsit nici la birou, nici la telefon, pentru a comenta afirmaţiile. Nu a reacţionat nici arhitectul-șef al Chișinăului, Sergiu Borozan.

Opinia ta contează. Comentează!