Vrea să revină la viața activă
Social 23 octombrie 2019, 21:56 | 18228

În urma unui accident rutier, viaţa unui bărbat care are trei copii s-a schimbat radical. La cei 34 de ani ai săi, nu poate face niciun pas. Un picior i-a fost amputat, iar celălalt a fost supus unei operații complicate. Tânărul vrea să revină la viața activă, pe care o avea înainte de acea zi nefastă, dar pentru asta are nevoie de o proteză performantă. Suma pe care trebuie să o plătească, însă, pentru un astfel de aparat este colosală pentru familia sa.

Se trezeşte, bea pastilele şi mai toată ziua stă în pat. Aşa, de trei luni, își trăiește viața Eduard Nesterenco, un tânăr din orașul Durlești.

Piciorul stâng i-a fost amputat, iar cel drept a fost fracturat și trebuie să mai treacă măcar o lună pentru ca Eduard să poată călca pe el. Sunt sechelele suferite de bărbat în urma unui accident rutier produs în luna iulie a acestui an. Soția, care era însărcinată în luna a șaptea, a fost informată la telefon despre acel impact.

Când s-a trezit în spital, bărbatul nu prea a înțeles ce i s-a întâmplat.

A ales viaţa, iar pentru asta a trebuit să se despartă de piciorul stâng. A fost o decizie grea, dar altă soluţie nu exista.

Eduard Nesterenco povesteşte că era omul care nu stătea locului. Înainte de accident, timp de nouă ani, a confecţionat mobilă la comandă.

Familia Nesterenco a luat legătura cu o clinică din capitala Ucrainei, care ar putea să-l aducă pe bărbat mai aproape de modul de viață pe care-l avea înainte de accident. Nu-și pot permite însă protezele performante de acolo, care costă zeci de mii de euro.

Fetele, Eva și Betty, se străduiesc să nu scape nicio lacrimă în prezența tatălui, ca să nu-l întristeze, dar uneori nu le reușește. Ele își doresc mai mult ca orice ca părintele lor să se joace cu ele așa cum o făcea cândva.

Până atunci, copilele îl ajută cu ce pot pe tatăl lor.

Opinia ta contează. Comentează!