Druță, cu mașina CSJ la cumpărături
Social 12 iulie 2018, 19:49 | 1427

Președintele Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, ar fi fost surprins la cumpărături cu mașina de serviciu, în afara orelor de muncă. Druță a fost văzut pe 5 iulie în fața unui hipermarket din Chișinău, scrie portalul anticoruptie.md. CSJ a refuzat să confirme acest lucru, iar experții în domeniu califică răspunsul instituției drept o încălcare gravă a legislației.

Anticorupție.md scrie că șeful CSJ, Ion Druță, a fost surprins după program cu o mașină de serviciu, o Skoda neagră. Președintele instanței superioare apare alături de o femeie cu niște sacoșe în mână. Pentru a confirma că automobilul cu numerele respective se află în dotarea Curții Supreme de Justiție și pentru a primi o reacție de la Druță, reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice au făcut o solicitare de informații la anticamera CSJ. Răspunsul a venit peste câteva zile. Curtea a respins cererea, motivând că aceasta nu s-ar încadra în parametrii unei petiții.

Experții contactați de reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice califică răspunsul CSJ drept o încălcare gravă a legislației. De exemplu, avocata Tatiana Puiu este de părere că persoana responsabilă de răspunsul dat de CSJ trebuie să fie trasă la răspundere contravențională.

Numele lui Ion Druță, care de opt ani este și președintele Asociației Judecătorilor, a fost implicat în mai multe scandaluri mediatice. S-a numărat printre judecătorii care au dispus ca o datorie de peste patru milioane de lei a unui agent economic din Letonia să fie pusă în sarcina statului Republica Moldova, solicitare declarată ulterior drept "inadmisibilă" de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, iar el a fost pedepsit disciplinar cu o „mustrare” pentru încălcarea obligaţiei de imparţialitate, dar și pentru abateri în dosarul Stadionului Republican. În ambele cazuri, membrii CSM au votat să îi anuleze sancţiunile. Iar recent, Druță s-a numărat printre judecătorii CSJ care au decis invalidarea alegerilor locale noi din capitală.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie