Image-Description
Alexandru Slusari: Trebuie să venim la protestul din 26 august pentru că sub pericol este securitatea fiecăruia dintre noi
Politic 24 august 2018, 07:28 | 2405

„Trebuie să ieșim la protestul din 26 august nu doar pentru libertate și democrație. Nu doar că această gașca de la guvernare ne-a furat zeci de miliarde și voturile la alegeri. Este nevoie de prezența noastră masivă, întrucât sub pericolul este pusă securitatea personală a fiecăruia dintre noi. În dictatura, care tot mai mult cuprinde țara, cetățenii nu sunt în siguranța”. Declarațiile au fost făcut făcute de către vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari.

„Orice persoana poate deveni victima al bespredelului, așa cum s-a întâmplat ieri lui colegul nostru, unui om foarte bun și cu multă demnitate, Ruslan Verbițchii, la care, la vama, ar fi fost găsite în autoturism 60 de cartușe”, a adăugat Alexandru Slusari.

Totodată, vicepreședintele Platformei DA spune că „să știți că pentru acest regim cleptocratic deja nu contează cât de absurde arată acțiunile lui.Se râd acum toți anchetatorii din Belgorod-Dnestrovsc, când avocatul lui Ruslan întreabă care ar fi logica să aducă el în țara, care se află în război aproape 4 ani și este plină de armament, 60 de patroane. E nevoie de menționat că automobilul a trecut vama moldovenească, după ce a fost imediat tras pe dreaptă de vameșii ucraineni. Grănicerii din țara vecină au menționat că ei au fost avertizați despre automobil suspect de colegii lor din Moldova. Apare o întrebare simplă. De ce atunci serviciile moldovenești nu l-a oprit autoturismul lui Verbițchii pe teritoriul Moldovei ?”.

Alexandru Slusari mai spune că dictatura și inepția merg cot la cot la noi în țară: „Ar fi de râs, dacă nu era de plâns, deoarece într-un stat, condus de un despot inadecvat, fiecare cetățean poate să trezească cu droguri în automobil, apartament sau oficiul. Nu neapărat acest lucru ar fi legat de viziunile politice ale oamenilor. Poate să întâmple în urma dorinței cuiva să vă lese fără afaceri. Sau cineva de sus ar avea nevoie de locul vostru de muncă pentru angajarea prietenului sau rudei . Sau pur și simplu, serviciile de forță vor avea nevoie de majorarea numărului de "criminali" descoperiți pentru că cineva să fie avansat”.

„Cineva ar spune că așa ceva nu poate întâmpla și sunt liniile roșie, care acest regim totuși nu trece. Dar încă 4 ani în urmă cineva a crezut că cu complicitatea tuturor organelor statale din țara pot fi furați banii în echivalentul de 13 % din PIB ? Dar am fi putut noi aștepta că în premieră o gașcă de judecători poate anula alegerile, recunoscute libere de toți observatori internaționali ? Am fi gândit noi în 2014 că se vor întoarce vremurile, când societate iară va vorbi despre politică în șoaptă, iar oamenii, care reprezintă opoziția, să fie concediați pentru acest fapt?”, a continuat Alexandru Slusari.

De asemenea, Alexandru Slusari a venit cu un apel: „Putem vedea cu ochiul liber că regimul politic din Moldova degradează și se radicalizează semnificativ. Dacă nu vrem să degradăm alături de ei sau să plecăm definitiv din țara, suntem obligați să ieșim cât mai mulți LA PROTESTUL CIVIC din 26 august”.

Opinia ta contează. Comentează!