„Discuţiile trebuie să continue”
Opinii 12 aprilie 2019, 20:50 | 2607

Votarea pachetului de legi antioligarhice ar însemna o declaraţie de război Partidului Democrat, care va reacţiona în mod cert. Pe de altă parte, dacă Blocul ACUM şi PSRM vor merge în anticipate, Vladimir Plahotniuc va guverna singur după noul scrutin. Opiniile au fost exprimate în cadrul emisiunii "Cabinetul din umbră" de la Jurnal TV.

Pe de altă parte, în pachetele de legi prezentate de Blocul ACUM şi de PSRM există şi unele propuneri de neacceptat pentru o formaţiune sau alta, a remarcat Victor Ciobanu.

Chiar şi aşa, cele două formaţiuni trebuie să continue discuţiile, afirmă jurnalistul Alex Cozer.

Juristul PSRM mai spune că votarea pachetelor de legi privind dezoligrahizarea ar însemna o declaraţie de război față de PD.

Victor Ciobanu a propus soluţia unui guvern provizoriu cu mandat limitat, la expirarea căruia vor fi anunţate alegeri anticipate în condiţii democratice, sub supravegherea unor instituţii de stat eliberate din captivitate.

Victor Ciobanu a mai spus că discuţiile de ieri dintre reprezenantanţii blcului ACUM şi cei ai PSRM au fost doar un mijloc de declarare a poziţiilor şi de tatonare a terenului şi că, în mod normal, ar trebui să urmeze şi alte runde de discuţii.

Opinia ta contează. Comentează!