Sandu cere urmărirea lui Plahotniuc
Politic 3 octombrie 2018, 20:03 | 1711

Maia Sandu cere urmărirea penală a lui Vladimir Plahotniuc. Printr-o sesizare depusă la Procuratura Generală, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate îl acuză pe șeful Partidului Democrat că nu și-a declarat mai multe vile de peste hotare, a căror valoare se ridică la milioane de euro. Maia Sandu pornește de la o investigație jurnalistică.

Intervenția procuraturii în acest caz este necesară, consideră Maia Sandu, care invocă mai multe articole din Codul penal.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, ne-a declarat că nu comentează intenția Maiei Sandu, precizând doar că este dreptul ei legal, iar autoritățile trebuie să se ocupe de acest caz, dacă sunt prezentate probe. La începutul lunii septembrie, jurnaliștii de la RISE Moldova au publicat o investigație privind imperiul imobiliar din străinătate al liderului Partidului Democrat, oligarhul Vladimir Plahotniuc. În material se arată că, de când s-a făcut politician, Plahotniuc a avut grijă să-și ascundă proprietățile de peste hotare în spatele unor firme paravan și persoane interpuse. El deține mai multe proprietăți exclusiviste, care n-au figurat niciodată în declarațiile de avere. Este vorba despre patru vile, valoarea cărora se ridică la peste 30 de milioane de euro adică, aproximativ jumătate de miliard de lei.

Opinia ta contează. Comentează!