Image-Description
Alegerile din șapte orașe au fost câtigate din primul tur. Unde va fi orhanizat turul II
Politic 21 octombrie 2019, 09:55 | 2910

Alegerile în șapte municipii din Republica Moldova au fost câștigate din primul tur. Acestea sunt Bălți, Comrat, Cahul, Ungheni, Orhei, Ceadâr-Lunga și Strășeni. În patru municipii, peste două săptămâni se va desfășura un al doilea tur al scrutinului.

Conform datelor preliminare prezentate de CEC, în municipiul Bălți, a învins candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi. Acesta a acumulat 61,93% din voturi, iar contracandidatul său Alexandr Nesterovschi de la Partidul Socialiștilor – 16,21%.

În municipiul Comrat, a învins detașat, cu 94,58% din sufragii, candidatul PSRM, Serghei Anastasov. Contracandidatul său de la Partidul Politic Șor, Galina Chireacova, a acumulat 5,42% din voturi.

Cu un scor și mai categoric a învins la Ceadîr-Lunga candidatul PSRM, Anatoli Topal, care a acumulat 94,86%. Contracandidatul său de la Partidul Șor, Mihail Mihalcenco, a acumulat 5,14% din voturi.

În municipiul Cahul a învins candidatul independent Nicolae Dandiș, care a obținut 81,95% din voturi. Candidatul PSRM, Evgheni Osadcenco, a obținut 11,62% din sufragii.

Și în municipiul Orhei alegerile au fost câștigate din primul tur. Învingător este candidatul Partidului Politic Șor, Pavel Verejanu, care a acumulat 80,03%, iar contracandidatul său de la Blocul ACUM, Tatiana Pănuță – 7,69%.

În municipiul Ungheni a învins candidatul independent Alexandru Ambros, cu 55,56%, iar candidatul Blocului electoral ACUM, Gheorghe Petic, a acumulat 15,54%.

În municipiul Strășeni fotoliul de primar a fost obținut de candidatul independent Valentina Casian, cu 79,87%. Contracandidatul său de la PDM, Mihail Popa, a acumulat 11,17% din sufragii.

În alte patru municipii, pe 3 noiembrie se ve desfășura un nou tur al alegerilor.

În Chișinău lupta se va da între candidatul PSRM, Ion Ceban, care a acumulat puțin peste 40 la sută din voturi, și candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, care a reușit să asune puțin peste 31%.

Rezultate alegeri în Chișinău

În municipiul Hâncești lupta se va da între candidatul Partidului Democrat, Alexandru Botnari, care a acumulat 46,04%, și candidatul Blocului electoral ACUM, Marcel Petrușan, care obținut 32,92%.

În municipiul Soroca în turul doi se vor duela candidatul PSRM, Lilia Pilipețchi, care a acumulat 34,87%, și candidatul independent, Victor Său, care a obținut 16,36% din sufragii.

În municipiul Edineţ, vor lupta candidatul independent Constantin Cojocari, care a acumulat 49,24%, și Vitalei Cuței de la PSRM, care a adunat 31,24% din voturi.

Opinia ta contează. Comentează!