Rusia, acuzată oficial
Externe 25 mai 2018, 17:29 | 6721

Olanda și Australia acuză în mod oficial Rusia că este responsabilă pentru doborârea avionului de pasageri MH17 al companiei Malaysia Airlines, în estul Ucrainei, acum aproape patru ani. Se întâmplă după ce, ieri, comisia internaţională de anchetă, care se ocupă de acest caz, a concluzionat că racheta ce a provocat prăbușirea aeronavei a fost trasă de armata rusă.

Decizia celor două state de a înainta o acuzație oficială Rusiei a fost anunțată de șeful diplomației olandeze. Acesta a transmis că Olanda și Australia sunt acum convinse că Federația Rusă este responsabilă pentru desfășurarea sistemului de apărare Buk, care a fost folosit pentru doborârea avionului, plină cu 298 de pasageri. Guvernul olandez urmează să ia măsuri pentru ca Rusia să fie trasă la răspundere. Precizarea vine după ce ieri, o echipă de investigaţie internaţională a stabilit că racheta de tip BUK care a lovit aeronava, a provenit de la o bază militară din orașul Kursk, din Rusia. Mai mult, convoiul care transporta racheta aparținea forţelor armate ruseşti.

Echipa de investigaţie a discutat cu aproximativ 200 de martori, a urmărit sute de mii de înregistrări video şi fotografii, şi a ascultat 150.000 de discuţii telefonice interceptate, pentru a elucida cine se face vinovat de prăbușirea avionului. Până acum, Rusia a negat orice implicare în doborârea aeronavei Boeing 777.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie