Năstase, întrevedere cu Wess Mitchell
Politic 22 octombrie 2018, 15:10 | 2172

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr continuă seria întrevederilor cu oficialii din Statele Unite ale Americii. De această dată, Andrei Năstase s-a întâlnit cu asistentul Secretarului de Stat al SUA pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, Wess Mitchell. Într-o postare pe Facebook, Năstase a punctat că a avut o discuție cu privire la realitățile politice și economice din Republica Moldova.

În cadrul întrevederii cu Wess Mitchell, succesorul Victoriei Nuland în Departamentul de Stat, au fost subliniate, cităm, ”riscurile de securitate regională, pe care le comportă acțiunile actualei guvernări”.

Wess Mitchell a remarcat felul în care am reușit să consolidăm diversele segmente ale societății și forțele sale sănătoase. Am menținut caracterul pașnic, non-violent al acțiunilor noastre civice de combatere a corupției și fraudei, precum și modul legal și democratic în care am obținut, în lupta pentru Primăria Chișinău, o victorie extrem de importantă pentru țară. Wess Mitchell ne-a asigurat că Republica Moldova este, la fel ca și alte țări din regiune, aproape de inima domniei sale. Domnia sa ne-a încurajat să continuăm, cu eforturi conjugate, lupta pentru libertate și repunerea Republicii Moldova pe făgașul normalității, al independenței, democrației și bunăstării oamenilor. America are nevoie de parteneri puternici, state democratice, libere, independente și încrezătoare.

se arată în postare. Andrei Năstase a mai avut întrevederi și cu fosta ambasadoare a Statelor Unite în Republica Moldova, Pamela Smith, dar și cu vicepreședintele executiv al Atlantic Council, Damon M. Wilson. În același timp, şeful Biroului pentru Europa și Eurasia din cadrul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională Brock Bierman a postat un mesaj pe Twitter, în care a menționat că s-a întâlnit cu Andrei Năstase și că a discutat cu acesta modul în care USAID poate sprijini o alegare echitabilă, liberă și transparentă pe 24 februarie 2019, și că o societate civilă solidă și mass-media independente sunt cruciale. Menționăm că Andrei Năstase s-a aflat o săptămână în Statele Unite, într-o vizită de lucru, unde s-a întâlnit cu oficiali din structuri din stat și din cadrul mai multor organizații. 

Opinia ta contează. Comentează!