Militarii, cu vize temporare în Chişinău
Social 22 februarie 2019, 20:56 | 3188

Surse ale Jurnal TV din Armata Naţională ne-au informat că soldații în termen ar putea vota de două ori la alegerile de duminică - în localitatea de baștină, dar și acolo unde se află unitatea militară. În același timp, ieri, zeci de ostaşi au fost surprinși la un centru al Agenției Servicii Publice din Chișinău, unde au fost aduși ca să li se aplice viza de reședință temporară şi să poată vota în capitală. Așa au spus chiar superiorii acestora. Responsabilii de la CEC şi Ministerul Apărării ne-au declarat însă că votarea dublă este imposibilă.

Zeci de militari în termen din Brigada a 2-a Infanterie Motorizată „Ștefan cel Mare” au fost surprinşi joi la Centrul nr. 1 al Agenției Servicii Publice din Chișinău.

Am încercat să aflăm mai multe detalii de la unul dintre superiori, așa cum l-au prezentat militarii în termen. Bărbatul respectiv nu a vrut însă să-şi spună numele.

Ceva mai târziu, ofițerul a spus însă de ce au fost aduşi tinerii la Centrul nr. 1 al Agenției Servicii Publice din Chișinău.

Apoi și-a făcut apariția un alt superior al echipei, care a spus doar că îl cheamă Sergiu. Şi el a declarat că militarilor în termen li se fac vize temporare.

Reprezentantul Direcției comunicare, relații publice și mass-media a Comisiei Electorale Centrale Corneliu Pasat ne-a declarat că este imposibil ca soldaţii în termen să voteze de două ori. Administrația unității militare întocmește o listă a ostaşilor, pe care o prezintă la o secție de votare din apropiere, a mai precizat Pasat. La rândul său, purtătoarea de cuvânt a Armatei Naționale ne-a spus că, pentru ca militarii să poată primi toate cele patru buletine la alegerile şi referendumul de duminică, a fost luată decizia ca tuturor soldaților Armatei Naționale să li se facă vize de reședință temporare. Pe de altă parte, sursele Jurnal TV din cadrul Armatei Naţionale afirmă totuși că militarii vor vota în localitatea de baștină, dar și acolo unde se află unitatea militară.

Opinia ta contează. Comentează!