Image-Description
R.Moldova nu recunoaște alegerile organizate duminică în Crimeea anexată de Rusia
Politic 9 septembrie 2019, 10:43 | 2288

Republica Moldova nu recunoaște așa-numitele alegeri organizate duminică în Crimeea și Sevastopol, ambele anexate de către Rusia.

Autoritățile de la Chișinău își reafirmă sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Anterior, Ministerul de Externe de la Kiev a exprimat un protest categoric față de desfășurarea alegerilor locale în Crimeea și a declarat că rezultatele acestora „sunt nule din punct de vedere juridic”. În replică, șeful autorității electorale din Crimeea anexată, Mihail Malîșev, a declarat că protestul Ministerului ucrainean de Externe și apelurile Kievului adresate partenerilor internaționali de sporire a presiunilor asupra Rusiei nu au nicio importanță și nu vor influența mersul alegerilor.

Autoritățile ruse au înregistrat pe teritoriu Crimeii 1.478.000 de alegători cu drept de vot și au deschis 1,201 de secții de votare.

Menționăm că primele alegeri pentru parlamentul regional al Crimeii au avut loc la 14 septembrie 2014.

Amintim, în acest context, că ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, se află astăzi, 9 septembrie, într-o vizită de lucru la Kiev, la invitația omologului său ucrainean, Vadim Pristaiko.

Opinia ta contează. Comentează!