Cele mai bune idei de afaceri, premiate
Cultură 6 iunie 2018, 19:57 | 6376

Sunt tineri, dar deja se văd cu afaceri mari. Mai mulți elevi și absolvenți ai unor colegii și școli profesionale din republică au fost premiați în cadrul unui concurs național, unde și-au prezentat cele mai bune planuri de afaceri. Participanții au dat dovadă de inspirație și ambiție.

În finala competiției au ajuns 17 tineri antreprenori, care au venit cu idei originale din mai multe domenii de activitate. Cei mai buni s-au ales cu calculatoare, tablete, diplome și bani. Victor Rotaru, student la Colegiul Agroindustrial din Ungheni, a luat premiul mare. Tânărul are deja o afacere în apicultură și vrea să și-o extindă.

Totodată, prin ceea ce face, Victor vrea să-l aducă pe tatăl său acasă. El este plecat de opt ani în străinătate.

Locul întâi a fost câștigat de către Mihail Tomescu din satul Hârtop, raionul Cimișlia. Tânărul a prezentat un proiect pentru construcția unui atelier de sudare și confecționarea obiectelor din metal forjat.

Participanții au venit cu planuri de afaceri din diferite domenii. De exemplu, Andriana Codreanu vrea să producă încălțăminte.

Maria Ilinca, studentă la Centrul de Excelență în Industria Ușoară din capitală, visează să aibă propriul său atelier de haine pentru femei și copii, iar ca să demonstreze că poate, a venit la eveniment într-o rochie cusută chiar de ea.

Cu un alt plan de afaceri a venit Mihai Miron, elev la o școală profesională din Cahul. Băiatul vrea să crească animale de companie, mai exact câini de rasă.

Concursul „ Cel mai bun plan de afaceri” este la a cincea ediție.

Opinia ta contează. Comentează!