Jurnal TV a contestat decizia poliției
Social 28 martie 2018, 08:00 | 1639

Jurnal TV a contestat la Procuratura Generală decizia poliției de a-l amenda cu 1.500 de lei pe individul care a sărit cu lopata la o echipă a postului nostru, în timpul filmărilor.

Inspectoratul de Poliție al sectorului Centru al Chișinăului a considerat că acesta a manifestat, cităm, un ”huliganism nu prea grav”. De asemenea, Jurnal TV solicită implicarea instituțiilor internaționale.

Potrivit reclamantului, codul penal califică asemenea acțiuni ca fiind violente, care sunt pedepsite adecvat. Pentru a nu permite instituțiilor de drept să mușamalizeze cazurile de intimidare a presei, juristul Jurnal TV a solicitat implicarea misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău.

Incidentul a avut loc în ziua, în care Jurnal TV a împlinit opt ani de la fondare. Atunci, o echipă a postului nostru de televiziune a fost agresată fizic și verbal la poarta omului de afaceri Iuri Luncaşu, un apropiat de-al șefului PD, Vladimir Plahotniuc, în timp ce documentau un subiect de investigație. În timpul filmării, un paznic l-a lovit pe operatorul Vladimir Berghii cu o lopată de curățat zăpadă. După asta, o mașină a blocat drumul, iar echipa noastră nu putut părăsi locul incidentului.

În urma incidentului din fața casei lui Iuri Luncașu, membrii mai multor organizații media au solicitat autorităților să reacționeze și să tragă la răspundere persoanele vinovate de agresiune.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie