Image-Description
Slusari, despre inițiativa PD: Înainte de alegeri, Plahotniuc și-a amintit de bugetari, aruncându-le niște fărâmături
Politic 25 octombrie 2018, 11:00 | 2737

Declarațiile premierului Pavel Filip, care spune că „nu este vorba de o simplă majorare a salariilor, este vorba de un sistem unitar de salarizare. Aceste lucruri vin să repare haosul care era în sistemul de salarizare unde erau mai multe legi”, sunt o ipocrizie crasă și un cinism electoral în două propoziții, spune vicepreședintele Platformei DA, Alexandru SLusari.

„Dar cine a creat acest haos? Din 2009 controlul asupra ministerului Economiei l-a deținut Partidul Democrat sau, mai bine zis, Plahotniuc. De ce atunci nici Lazar, nici Candu nu au ieșit cu proiectul uniformizării acestui sistem ineficient cu trei legi diferite, care acționează concomitent în sfera salarizării sectorului bugetar. Am avut noi și ani buni cu creșterea economică de două ori mai mare decât indicele Guvernului Plahotniuc - Filip (2011-2013). Unde voi ați fost atunci cu majorări salariale, când zeci de mii de bugetari părăseau țara în căutarea traiului decent?”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

„Nouă ani Plahotniuc și clanul lui n-a lipsit nicio zi de la guvernare. Ați fost preocupați de capturarea statului cu furturi uriașe, scheme criminale, subjugarea justiției și limitarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor. Îb fiecare an cetățenii urmează să plătească câte un miliard de lei pentru a recupera hoția voastră din sistemul bancar pe care voi acum ați legiferat-o sub 3 %. Vara aceasta ați decis să cheltuiți 200 de milioane de lei pentru Arena sportivă și hoteluri pe lângă ea. Cu preț simbolic ați donat lui Șor compania Air Moldova, care deține aproape jumătate din piața aviatică a țării. Degrabă cu prețul derizoriu veți privatiza întreprinderea strategică Tutun CTC. Șirul exemplelor poate fi continuat. Fiecare cetățean poate citi Raportul Curții de Conturi pentru anul 2017, care indică neconformități în folosirea patrimoniului public”, a adăugat Alexandru Slusari.

În context, vicepreședintele Platformei DA spune că „iar acum, cu patru luni înainte de alegeri, Plahotniuc și-a amintit de bone și bibliotecari sărăciți de el, aruncând-le niște fărâmături, fără garanția achitării acestora de după alegeri. Costul problemei așa și nu a fost anunțat”.

„Cetățeni, cei care ne-au creat probleme niciodată nu le vor rezolva sincer și calitativ. Ei tare nu vor să răspundă pentru crimele lor și să rămână fără averi. Pentru asta fac acum multiple mișcări disperate și populiste Dacă noi vom fi raționali, informați și uniți, atunci putem pune capătul acestui dezmăț împotriva Moldovei, în foarte scurt timp”, a punctat Alexandru Slusari.

Opinia ta contează. Comentează!