Protest în fața sediului PD
Social 20 iunie 2018, 19:44 | 1070

Un protest are loc la sediul PD, după o acțiune similară care s-a desfășurat în fața Primăriei Chișinău. Asta după ce ieri, în urma unei ședințe de peste cinci ore, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, NU a confirmat legalitatea alegerilor pentru funcţia de primar al capitalei. Hotărârea a fost luată în jurul orei 22 de către judecătorea Rodica Berdilo.

Protestul a fost anunțat de către un grup de tineri. Ei au creat un eveniment pe facebook cu denumirea „Cina cea de taină”. Oamenii vor manifesta împotriva hotărârii instanței de judecată cu privire la invalidarea mandatului primarului ales, Andrei Năstase. Ei au scris că anume această formațiune controlează justiția din Republica Moldova și au îndemnat cetățenii să se alăture manifestației pentru a susține democrația. Și alţi locuitori ai capitalei s-au arătat indignați de decizia Judecătoriei Chișinău. Oamenii afirmă că aceasta este contra voinței a mii de votanți.

După ce judecătoarea Rodica Berdilo a decis aseară să nu valideze mandatul primarului ales al municipiului Chişinău, Andrei Năstase, mai mulţi locuitori ai capitalei au anunţat că vor ieși la protest. Acesta este programat să înceapă la 17:30, aici, în fața Primăriei Chișinău. Oamenii au spus că, în acest mod, îşi vor manifesta dezacordul față de hotărârea de anulare a rezultatelor alegerilor locale noi. Au chemat oamenii la protest și liderii partidelor antioligarhice, Platforma DA, PAS și PLDM. Susţinătorii primarului ales, Andrei Năstase, au protestat şi aseară, doar că în faţa Judecătoriei Chişinău, sediul Centru. Oamenii au scandat, cerând să li se facă dreptate. Totodată. avocatul lui Andrei Năstase a anunțat că va contesta decizia de aseară la Curtea de Apel Chișinău, iar această instanță urmează să se pronunţe în termen de trei zile. Amănunte despre ședința, în urma căreia au fost anulate rezultatele alegerilor locale noi, aflaţi în continuare. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie