Image-Description
Manifestație de solidarizare cu protestatarii pașnici din România: Astăzi la ora 18:00, la monumentul lui Ștefan cel Mare
Social 12 august 2018, 10:48 | 2480

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM se solidarizează cu protestatarii pașnici de la București. Astăzi, la ora 18.00, este anunțată o manifestație lângă monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul capitalei.

„La 10 august toată România a ieșit în stradă pentru a-și manifesta dezacordul cu modul abuziv de guvernare de acolo, cu pericolul subminării independenței justiției, cu adoptarea unor amendamente inacceptabile la Codul Penal menite să dezvinovățească inculpații de la putere, cu încălcarea tot mai frecventă a libertăților fundamentale ale omului”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului creat.

„Reacția total disproporționată a jandarmeriei la protestul pașnic de la București a stârnit nedumerire, dar a și demonstrat cu brio că puterea se teme de cetățenii care sunt hotărâți să-ți manifeste plenar spiritul civic. Fumigenele, gazele lacrimogene, bastoanele și gloanțele de cauciuc au rănit sute de oameni aflați aseară în Piața Victoriei de la București”, mai scrie pe Facebook.

Astfel, membrii Mișcării de Rezistență Națională ACUM au un îndemn:

„Să fim solidari cu cetățenii din România, care luptă pentru țara lor, pentru statul de drept, pentru o democrație veritabilă! Să fim solidari până la capăt, căci avem două state, dar aceiași penali la guvernare! Vă așteptăm lângă Monumentul lui Ștefan cel Mare, mâine, 12 august, începând cu orele 18:00”, au conchis organizatorii.

Opinia ta contează. Comentează!