Image-Description
ALARMANT: Fiecare al cincilea moldovean intenționează să plece peste hotare în următoarele șase luni
Social 30 iulie 2018, 15:50 | 2138

Fiecare al cincilea moldovean intenționează să plece din țară în următoarele șase luni. Cel puțin asta arată rezultatele sondajului „People Watch: Calitatea vieții și migrația”, realizat în iulie de CBX-AXA, la comanda IDIS Viitorul.

Situația este mai proastă față de anul trecut, când intenția de plecare era manifestată de fiecare al șaselea moldovean.

Dacă anul trecut tinerii era grupul cu cele mai mari intenții de plecare - 28%, față de cei cu vârstă mijlocie - 17%, în acest an situația s-a schimbat.

Tinerii continuă să domine ca grup de intenție de plecare - cu 30%, însă a crescut cu 60% intenția celor de vârstă mijlocie de a părăsi țara.

Astfel în rândul persoanelor cu vârstă medie, anul trecut doar 17,1% aveau intenție să plece din țară, iar anul acesta numărul lor a ajuns la 28%.

Din persoanele apte de muncă, anul acesta, 24,4% sau fiecare a patra persoană intenționează să plece în următoarele luni comparativ cu 19,9% sau fiecare a cincea persoană în 2017.

Cercetarea lansată de IDIS Viitorul „People Watch” măsoară teme de interes public sporit. Chestionarul a fost făcut pe un eșantion de 1 042 de persoane în perioada 29 iunie - 9 iulie curent și are o marjă de eroare de plus, minus 2,8%.

Opinia ta contează. Comentează!