Reprezentanta Comisiei Electorale Centrale a solicitat respingerea cererii lui Platon, invocând că aceasta a fost depusă tardiv. Instanța a respins solicitarea. Ulterior, și avocatul lui Veaceslav Platon a depus o cerere de reclamare a probei. Adică...

Procesul a fost amânat la solicitarea reprezentantei CEC, pentru a se documenta în privința cererii lui Alexandru Bodnariuc. Avocatul a precizat că încă în 2014, mai multe instituții de stat au fost sesizate de către CEC, la solicitarea a două formațiuni, să elucideze cazul privind reflectarea în rapoartele financiare a cheltuielilor făcute de PD pentru concertele electorale. Nici după patru ani, nu cunoaște care este soluția, afirmă apărătorul.

Între timp, la Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, a fost escortat și Veaceslav Platon pentru o altă ședință, în care se plânge pe administrația Penitenciarului 13. Și de această dată, trecătorii au putut urmări imagini ca din filme - cu mascați și mașini de poliție. Echipa noastră a fost ținută departe de afacerist, iar procesul s-a desfășurat cu ușile închise. În 2014, înainte de alegerile parlamentare, PD a organizat un concert care a durat două zile - pe 26 și 27 noiembrie. Atunci, pentru fanii PD a cântat Toto Cutugno, iar din Rusia au venit Maxim Galkin, Laima Vaikule și Andrei Malahov. Anume prezența acestor patru ar fi fost asigurată de Șor. Despre asta a vorbit unul dintre avocații lui Platon, Ion Crețu, care a obținut din surse, ale căror identitate vrea s-o protejeze, extrasele din conturile firmelor implicate în frauda bancară din 2014. Rulajele arată că Banca Socială și Unibank au eliberat două credite neperformante pe contul unei firme a lui Șor, care ulterior prin companii offshore a finanțat deplasarea și prestația artiștilor străini. În rapoartele financiare ale PD-ului nu se regăsesc însă aceste cheltuieli. Purtătorul de cuvânt al PD a calificat anterior acțiunile avocaților lui Platon drept o încercare de a-și apăra clientul, iar purtătorul de cuvânt al Partidului Șor a refuzat să ofere un comentariu.