Image-Description
Bilanţul victimelor incendiului devastator din nordul Californiei a crescut la 44 de morţi
Externe 13 noiembrie 2018, 11:40 | 917

Incendiul de vegetaţie care face ravagii în nordul Californiei s-a soldat cu 44 de morţi, devenind astfel cel mai sângeros din istoria acestui stat, a anunţat şeriful comitatului Butte, Kory Honea, relatează AFP.

Un bilanţ anterior anunţa 31 de morţi şi peste 200 de persoane date dispărute.

”Până acum, rămăşiţele altor 13 persoane au fost găsite, ceea ce ridică numărul total al morţilor la 42”, a declarat luni într-o conferinţă de presă şeriful Honea.

”Dacă înţeleg eu bine, este vorba despre cel mai sângeros incendiu de vegetaţie din istoria Californiei”, a adăugat el.

De asemenea, alte două persoane au murit în sudul Californiei, bilanţul total crescând astfel la cel puţin 44 de victime, scrie News.ro.

Pe de altă parte, peste 200 de persoane erau date dispărute, iar rafale de vânt uscat continuau să alimenteze flăcările incendiilor care devastează mai multe regiuni în California, potrivit Reuters.

Potrivit lui Honea, autorităţile nu aveau veşti despre 228 de persoane. Principalul incendiu, numit "Camp Fire", afectează nordul statului. El urmează să avanseze până marţi seara, alimentat de aceste rafale de vânt uscat, iar autorităţile se tem de apariţia unor noi focare de incendiu.

De la începutul actualelor sinistre au fost evacuate peste 224.000 de persoane.

Camp Fire, al cărui front se află la aproximativ 60 de kilometri de capitala statului, Sacramento, a distrus 6.700 de locuinţe şi afaceri în oraşul Paradise, un bilanţ fără precedent în istoria Californiei.

Pagubele care afectează bunuri asigurate sunt estimate între două şi patru miliarde de dolari, a anunţat luni Banca Morgan Stanley.

Camp Fire a ars peste 45.000 de hectare de vegetaţie, iar doar 25% din sinistru era controlat, potrivit autorităţilor americane.

Bilanţul victimelor este cel mai sângeros din istoria statului. Un incendiu precedent de această amploare s-a soldat cu 29 de morţi la Griffith Park, în 1933.

”Având în vedere cu ceea ce am avut de-a face până acum în privinţa victimelor provocate de incendiu, mă tem că bilanţul va creşte”, declara luni Honea la CNN.

În sudul Californiei, ”Woolsey Fire” a devastat peste 36.000 de fectare de vegetaţie, iar 20% din incendiu era controlat.

Aproximativ 250.000 de persoane au primit ordine de evacuare în comitatele Ventura şi Los Angeles, inclusiv în zona de coastă a Malibu. Unele zone ale acestor două comitate au fost redeschise în niaptea de duminică spre luni.

Numărul persoanelor date dispărute din cauza Woolsey Fire nu a fost precizat imediat.

Peste 3.200 de pompieri luptau împotriva flăcărilor.

Opinia ta contează. Comentează!