Image-Description
Până în prezent în Chișinău au votat peste 100 mii alegători
Social 20 mai 2018, 12:54 | 6073

UPDATE 12:48// Prezența la secțiile de votare din Chișinău până la această oră a trecut de 15%. Până acum, și-au exercitat dreptul la vot peste 99 de mii de locuitori ai capitalei.

UPDATE 11:38// Prezența la secțiile de votare din Chișinău până la această oră a trecut de 11%. Până acum, și-au exercitat dreptul la vot peste 70 de mii de locuitori ai capitalei.

UPDATE 11:09// Prezența la secțiile de votare din Chișinău până la această oră a trecut de 9%. Până acum, și-au exercitat dreptul la vot peste 58 mii de locuitori ai capitalei.

În continuare, cea mai înaltă prezență se atestă în sectorul Râșcani - 10,2% și Botanica - 10,1%, iar cea mai mică în suburbii - 7,5%.

UPDATE 10:10 // Prezența la secțiile de votare din Chișinău până la această oră a trecut de 5,5%. Până acum, și-au exercitat dreptul la vot peste 35 mii de locuitori ai capitalei.

În continuare, cea mai înaltă prezență se atestă în sectorul Botanica - 6%, iar cea mai mică în suburbii - 4,6%.

UPDATE 9:00// Prezența la secțiile de votare din Chișinău până la această oră a trecut de 3%. Până acum, și-au exercitat dreptul la vot peste 19 mii de locuitori ai capitalei.

În continuare, cea mai înaltă prezență se atestă în sectorul Botanica - 3,4%, iar cea mai mică în suburbii - 2,6%.

Locuitorii capitalei au de ales dintre 11 candidați înscriși în cursă: Vasile Costiuc (Democrația Acasă), Andrei Năstase (Platforma DA, susținut de PAS și PLDM), Alexandr Roșco (Casa Noastră-Moldova), Valeriu Munteanu (PL), Ion Ceban (PSRM), Victor Strătilă (Verde Ecologist), Alexandra Can (PNL), Maxim Braila (PPRM), Silvia Radu (candidat independent susținut de PD), Alexandru Mîțu (PRSM) Constantin Codreanu (PUN). Primarul general ales în urma alegerilor noi îşi va exercita atribuţiile până la alegerile locale generale din iunie 2019. Vacanţa funcţiei a intervenit după ce primarul Dorin Chirtoacă şi-a anunţat demisia la 16 februarie 2018.

Dacă niciunul dintre candidați nu va întruni mai mult de jumătate dintre voturile alegătorilor, peste două săptămâni va avea loc al doilea tur de scrutin, în care cetățenii vor alege între cei doi concurenţi electorali care vor acumula cele mai multe voturi în primul tur.

Concomitent cu alegerile din Chişinău, alegeri noi ale primarului au loc în municipiul Bălţi, dar şi în alte cinci localităţi din ţară. sursa: jurnal.md

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie