Image-Description
Monica Babuc, la Secretele Puterii: PDM nu a semnat un „cec în alb” pentru Guvernul Chicu
Politic 21 noiembrie 2019, 11:06 | 2371

Vicepreședintele Parlamentului, Monica Babuc, justifică votul PDM pentru învestirea Guvernului Ion Chicu , afirmând că deputații democrați s-ar fi simțit responsabili pentru soarta cetățenilor, în prag de iarnă. Ea mai declară că PDM ar fi rămas în opoziție, chiar dacă s-a alăturat moțiunii de cenzură inițiată de PSRM și a contribuit decisiv la instalarea noului Cabinet de Miniștri.

Invitată în emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, Monica Babuc a declarat că PDM nu a semnat un „cec în alb” pentru noul Guvern, dar a lăsat să se înțeleagă că cea mai mare încredere o are în premierul Ion Chicu.

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului spune că PDM nu putea să nu susțină inițiativa fostului Executiv „de a se retrage de la guvernare”.

În replică la aceste insinuări, un alt vicepreședinte al Parlamentului, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari a atras atenția că nu pentru a-și pregăti retragerea de la guvernare fostul Cabinet de Miniștri a pregătit proiectele celor trei bugete pentru anul viitor. De asemenea, Slusari a atras atenția că, în actualul Guvern, nu premierul Ion Chicu va administra treburile statului. Politicianul sugerează că de acest lucru se va ocupa președintele Igor Dodon.

Alexandru Slusari este de părere că guvernarea instaurată în luna iunie ar fi trebuit să ia decizii mai hotărâte, însă barierele au fost puse chiar din interiorul coaliției de guvernare.

„Eu trebuie să recunosc că PPDA a rămas în minoritate când noi am propus să mergem pe calea mai cardinală și să mergem pe Declarația privind statul capturat, prin legi speciale, în situația în care era foarte clar că erau doar două instituții care nu erau capturate în această țară – Parlamentul și Guvernul pro-european, învestit cu voturile majorității. Cu părere de rău, noi n-am putut să-i convingem pe ceilalți colegi să mergem pe această cale”, a declarat Alexandru Slusari, la Jurnal TV.

Emisiunea integral o puteți vedea aici:

Opinia ta contează. Comentează!