Primăria are nevoie de primar
Social 18 iunie 2018, 19:31 | 1941

Municipiul Chișinău are nevoie de primarul ales, Andrei Năstase. De această părere este edilul interimar, Ruslan Codreanu, care crede că tărăgănarea procesului de validare a mandatului lui Andrei Năstase afectează negativ orașul în general și Primăria capitalei în special. Criza de angajați, care au plecat din cauza dezordinii din administrația publică locală, este una dintre problemele ce ar trebui rezolvată urgent, a adăugat Codreanu.

Angajați care să muncească pentru municipiu lipsesc în majoritatea subdiviziunilor Primăriei. La Direcția Educație, Tineret și Sport, de exemplu, 50 de posturi sunt vacante, iar peste 60 de angajați sunt pensionari.

O situație asemănătoare este și la Direcția Asistenţă Juridică.

Primarul interimar al capitalei susține că motivul principal al plecării funcționarilor este dezordinea.

În prezent, cei mai mulți șefi de întreprinderi municipale și subdiviziuni ale Primăriei Chișinău asigură interimatul. Direcția Audit Intern a constatat că, din 2015 și până acum, au fost situații în care angajații nu întruneau condițiile de bază prevăzute pentru funcția ocupată. Totodată, au fost înregistrate cazuri de exercitare a interimatului până la șase ani, fără organizarea concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie