Demers la Comisia Europeană, anchetă la jaf
Politic 23 iulie 2018, 15:20 | 2468

Europarlamentarul german Helmut Scholz consideră drept inacceptabil faptul că vinovații pentru furtul miliardului din sistemul bancar al Republicii Moldova nu au fost identificați și cere Comisiei Europene să inițieze o anchetă serioasă în acest sens. "Noi cerem insistent soluții în interesul cetățenilor", a declarat Scholz pentru Radio Europa Liberă.

”Nu ar trebui să fie atât de greu”, spune europarlamentarul din Grupul Confederal al Stângii Unite Europene/Stânga Verde Nordică.

Helmut Scholz s-a referit și la alegerile pentru Primăria Chișinău, care au fost recent anulate de instanțe.

Solicitat să spună în ce măsură aceste crize afectează relațiile Chișinău-Bruxelles, europarlamentarul a declarat că:

Deocamdată, nu există vreun răspuns din partea Comisiei Europene. Amintim că pe 5 iulie Parlamentul European a votat o rezoluție prin care a condamnat anularea alegerilor pentru Primăria Chișinău și a îndemnat Comisia Europeană să amâne orice plăți prevăzute de asistența macrofinanciară până la scrutinul legislativ. Totodată, europarlamentarii au solicitat suspendarea sprijinului bugetar pentru Republica Moldova. Cei mai mulți deputați europeni au adus critici autorităților de la Chișinău. Pe de altă parte, guvernarea din Republica Moldova a calificat rezoluția drept incorectă și împotriva cetățenilor, fapt respins de europarlamentari.

Opinia ta contează. Comentează!